Nagyszabású támadást vizionálnak az ukránok

Oroszország nagyszabású támadást tervez Ukrajna ellen a háború kirobbanásának évfordulóján, február 24-én, erről beszélt az ukrán védelmi miniszter francia újságíróknak, írja a Guardian.

Olekszij Reznyikov figyelmeztetett, Moszkva nagyon komoly erőket mozgósított az utóbbi időben. Mint mondta, a hivatalos orosz közlések szerint 300 ezer katonát soroztak be tavaly szeptemberben, de ők azt látják a határon, hogy ez a szám közelebb lehet az 500 ezerhez.

Nem becsüljük le az ellenségünket. Hivatalosan 300 ezer toborzott katonát ismertek el, de amikor látjuk a csapataikat a határokon, akkor a mi számításaink szerint ez egy jóval magasabb szám lehet

– fogalmazott.

A számokat független forrásból egyelőre nem sikerült ellenőriznie a nemzetközi sajtónak.

Oroszország február 24-én hajnalban indított támadást Ukrajna ellen. Az egyéves évforduló azért is lehet szimbolikus az újabb akció szempontjából, mert egy nappal korábban, február 23-án ünneplik az oroszok az anyaország védőinek napját, amikor a hadsereget éltetik.

Reznyikov azt mondta, az offenzíva két területre koncentrálódhat majd: az ország keleti részére, ahol az elmúlt hetekben heves csaták zajlottak, és délre.

Úgy gondoljuk, hogy mivel Oroszország szimbolizmusban él, megpróbálnak valamit tenni február 24-én

– közölte.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/02/02/oroszorszag-ukrajna-haboru-elo-hirfolyam-2023-februar-2/#nagyszabasu-tamadast-vizionalnak-az-ukranok

Részvény: