Musk kínos ügyével foglalkozó újságírók fiókjait függesztette fel a Twitter

A Twitter tulajdonosa szerint egy kis idő távol a Twittertől jót tesz a léleknek.

A CNN, a New York Times és a Washington Post ismert újságíróját is felfüggesztette csütörtök este a Twitter.

A Guardian cikke szerint az a közös a felfüggesztett újságírókban, hogy mind megírták: a Twitter letiltotta az Elon Musk repülőútjainak követésével foglalkozó witter-fiókot. Mindez annak ellenére történt, hogy a Twitter tulajdonosa korábban nyilvánosan azt állította, nem fog fellépni a repülőjét követő profillal szemben.

Ryan Mac-nek, a New York Times tech-riporterének sikerült új fiókat regisztrálni a Twitteren, ezen keresztül tudatta a világgal, hogy nem kapott figyelmeztet a cégtől, mielőtt elnémították volna a korábbi fiókját, és hivatalosan azt sem közölték vele, hogy mi a végeleges felfüggesztésének az oka. Mac azt is leszögezte, hogy ez az eset nem változtat az újságírói hozzáállásán, a jövőben ugyanúgy be fog számolni Muskról és a cégeiről.

A New York Times szóvivője közölte, hogy az amerikai lapot sem tájékoztatták a riporterük felfüggesztésének okáról.

A Washington Posttól Drew Harnell Twitterét némították el, ez a lap az ügyre azt reagálta: történtek aláássák Musk állítását, amely szerint a Twitter a szólásszabadság platformjaként kívánja működtetni.

Donie O’Sullivan, az egyik újságíró, akinek a fiókját hirtelen felfüggesztették, a CNN műsorvezetőjének, Anderson Coopernek azt monda:

„Úgy tűnik, Musk egyszerűen csak eltiporja azokat a fiókokat, amelyek nem tetszenek neki.”

Elin Musk csütörtök este több bejegyzésben magyarázta, hogy a valós idejű tartózkodási helyének megosztása tilos. Szerinte, ha valaki a New York Times riportereiről közölne ilyen adatokat, akkor az FBI nyomozna, Joe Biden pedig beszédeket tartana a demokrácia végéről.

Musk nem fejtette ki, hogy szerinte a felfüggesztett újságírók milyen módon osztották meg a pontos, valós idejű tartózkodási helyét. Ugyanakkor azt is kiírta a Twitterre, hogy

„Egy kis idő távol a Twittertől jót tesz a léleknek …”

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20221216_Musk_kinos_ugyevel_foglalkozo_ujsagirok_fiokjait_fuggesztette_fel_a_Twitter

Részvény: