Molotov-koktélt dobtak a moldovai orosz nagykövetségre

Egy férfi két gyújtópalackot dobott a moldovai fővárosban, Chisinauban lévő orosz nagykövetség udvarába, ahol vasárnap az oroszországi elnökválasztás szavazása zajlott – közölte a TASZSZ a nagykövetségre hivatkozva. A férfit a moldovai rendőrség őrizetbe vette.

A chisinaui orosz diplomáciai képviselet egyik szavazóhelyisége újra megkezdte működését, miután őrizetbe vették az elkövetőt, aki két Molotov-koktélt dobott a diplomáciai képviselet udvarára. „Az incidenssel összefüggésben a szavazóhelyiség munkáját felfüggesztették. Most újraindult” – mondta a TASZSZ orosz hírügynökségnek Anatolij Losakov, a nagykövetség szóvivője.

A TASZSZ helyszíni tudósítójának jelentése szerint egy ismeretlen férfi két tárgyat dobott át a kerítésen, majd megpróbált elmenekülni. A kerületet őrző rendőrök utolérték és őrizetbe vették. A tüzet a követség munkatársai eloltották.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/03/17/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-oroszorszag-ukrajna-2024-03-17/#molotov-koktelt-dobtak-a-moldovai-orosz-nagykovetsegre

Részvény: