Mit nekünk vízdíj, a medencés házakért megy a tülekedés az ingatlanpiacon

Fokozódik a kereslet az ilyen extrával rendelkező kertes házak iránt.

A hasonló adottságú ingatlanokhoz képest ez nyolc-kilenc százalékos felárat jelent – áll a money.hu és az ingatlan.com közös elemzésében.

A közleményben jelezték: ma már nem feltétlenül jelent luxuskiadást egy medence telepítése, hiszen rendkívül széles spektrumon mozognak a lehetőségek és az árak is.

Hozzátették:

mivel növelik az ingatlan értékét, ezért egy medence-, terasz- vagy pergolaberuházás hitelből történő finanszírozása sem biztos, hogy rossz ötlet.
Hangsúlyozták azt is, hogy ma már vannak előre gyártott elemekből összeállítható medencék, amelyek a kert teljes átalakítása nélkül, részben a földbe süllyesztve telepíthetők.

A kerti lugas is menő
Bár nagy a szórás, látható, hogy a pergolával rendelkező kertes házak is 2-3 százalékkal, magasabb áron szerepelnek a kínálatban. Ezek az ingatlanok jellemzően az átlagnál jobb állapotúak, vonzóbbak, és eladáskor jó eséllyel könnyebben találnak gazdára – emelte ki a szakértő.

Szivárognak a hírek a vízdíj emeléséről
Ősztől a jelenlegi víz- és csatornadíj a lakosságnak csak havi 5 köbméterig maradna kedvezményes. A kvóta fölött az átlagosan 7,33 köbméter használó magánszemélyektől is piaci árat kérnének. Ilyen információk keringenek.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/mit-nekunk-vizdij-a-medences-hazakert-megy-a-tulekedes-az-ingatlanpiacon.774543.html

Részvény: