Méterenként több száz ezer forintból épülnek a kerékpárutak Magyarországon

Több mint egy kilométerrel bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon, az építkezés szeptember 30-án fejeződik be.

A már zajló kivitelezéssel, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 314 millió forintos támogatásával a Kerékpárosbarát Szekszárd projekt második és harmadik üteme valósul meg – írta közleményében a város önkormányzata.

A második ütemben az újvárosi temetőtől a palánki körforgalomig 578 méter hosszú, elválasztás nélküli gyalogút és kerékpárút épül a Palánki út déli oldalán a járda szélesítésével, megerősítésével. A harmadik ütemben a palánki körforgalomtól a város határáig 735 méteres, kétirányú kerékpárutat építenek a Palánki út keleti részén.

A városban a jelenlegi 7,4 kilométernyi kerékpárút így további 1,3 kilométerrel bővül.

A projektre 2016-ban nyert el 410 millió forintot az önkormányzat. A polgármesteri hivatal közlése szerint az első és negyedik ütem – amely a belvárosban kialakítandó kerékpárutakat és a biciklis forgalomnak a város északi széléig történő kivezetését tartalmazta – azért maradt el, mert a költségek növekedése miatt át kellett ütemezni a fejlesztést.

Arra is kitértek, hogy egy másik, szintén már elkezdődött, TOP-os projekt részeként további 7 kilométer kerékpárút épül, amely a belváros összeköttetését teremti meg a gemenci erdővel a Keselyűsi út mentén a keselyűsi hajóállomásig.

https://www.napi.hu/gazdasag/kerekparut-fejlesztes-szekszard.770910.htmlhttps://www.napi.hu/gazdasag/kerekparut-fejlesztes-szekszard.770910.html

Részvény: