Még a Nézőpont is azt mérte, hogy nem volt más választása Novák Katalinnak

A Fidesz-közeli közvélemény-kutató szerint a magyarok 70 százaléka helyesli a köztársasági lemondását, és csak 19 százalék gondolja úgy, hogy az államfő rosszul döntött.

A magyarok több mint négyötöde, mintegy 85 százaléka hallott a kegyelmi ügyről, 83 százalékban nem is értenek egyet a köztársasági elnök kegyelmi döntésével, derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából.

A köztársasági elnök kegyelmének érvényességéhez szükség volt azonban Varga Judit akkori igazságügyi miniszter aláírására is, ezért Varga Judit, Novák Katalin bejelentése után nem sokkal közölte, hogy visszaadja képviselői mandátumát és visszavonul a közélettől. Az ő döntésével a magyarok 69 százaléka egyetért, és csak 16 százaléka nem.

Novák Katalin a tavalyi pápalátogatás alkalmából kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének, akinek nemcsak tudomása volt arról, hogy az intézmény igazgatója több gyereket is molesztált, de hamis vallomást is írt az egyik gyerek nevében, melyet a pedofil bűnelkövető jelenlétében akart aláíratni vele.

Az ügy felforgatta a politikai életet, Orbán Viktor egy videóüzenetben Alkotmánymódosítást javasolt, ezen kívül nem nyilatkozott meg az ügyben. Magyar Péter, Varga Judit volt férj él most a nyilvánosság lehetőségével, és folyamatosan szivárogtatja az információkat Rogán Antal és a kormány belső bugyraiból.

Forrás:https://www.economx.hu/belfold/nezopont-felmeres-varga-judit-novak-katalin.785018.html

Részvény: