Magyarellenes üzeneteket kapott sok kárpátaljai, orosz provokáció történt az ukránok szerint

Fenyegető, magyarellenes üzeneteket kapott sms-ben és a Telegramon hétfőn sok kárpátaljai – írja a Magyar Nemzet. A szövegeket ukránul és magyarul fogalmazták meg. Az obszcén és halásos fenyegetést is tartalmazó üzeneteket bosnyák, kazah és kirgiz számokról küldték.

Az üzenetekben mindenhol ugyanaz a kép látható: Kárpátalja térképén áll egy csuklyás, maszkos rajzolt férfi, ukrán címerrel a mellkasán és egy méretes késsel a bal kezében, miközben Magyarország felé mutat, ahova tömegek menekülnek. Az alatta lévő feliratok már magyarul és ukránul vannak leírva, vegyesen. A kés mindenhol visszatérő emoji, akárcsak a „kurva takarodj” kifejezés is.

Az ukrán hatalomhoz közel álló újságírók szerint orosz provokációról van szó. Kárpátalja katonai kormányzósága szerint orosz információs művelet mindez, mert, ahogyan fogalmaznak: az ellenség megpróbálja egymás ellen ugrasztani a helyben élő nemzetiségeket.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/02/27/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-38/#magyarellenes-uzeneteket-kapott-sok-karpataljai-orosz-provokacio-tortent-az-ukranok-szerint

Részvény: