Magas rangú kínai diplomata járt Kijevben

Kétnapos látogatást tett Ukrajnában Li Huj, a kínai kormány eurázsiai különmegbízottja, akivel Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter tárgyalt Kijevben, kiemelve Kína részvételének fontosságát az Oroszország indította háború lezárását célzó béke-erőfeszítésekben.

A Kínai külügyminisztérium a látogatást követően kiadott közleményében kifejtette, hogy Kínának és Ukrajnának együtt kell működni a kölcsönös tisztelet fenntartása és az együttműködés folytatása érdekében. „Kína mindig is konstruktív szerepet játszott az ukrajnai humanitárius helyzet enyhítésében, és a lehetőségeihez mérten továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának” – közölte a külügyminisztérium. Közölték azt is, hogy továbbra is erőfeszítéseket tesznek a harcok leállítása és a tűzszünet és a mielőbbi béke érdekében.

Dmitro Kuleba kiemelte, hogy Ukrajna nem fogad el olyan javaslatot, amely területeinek elvesztését vagy a konfliktus befagyasztását eredményeznék.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/05/18/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-elo-2023-majus-18/#magas-rangu-kinai-diplomata-jart-kijevben

Részvény: