M1: leállt a Barátság kőolajvezeték

Leállt a Barátság kőolajvezeték, az ellátás egyelőre zavartalan – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A csatorna információi szerint rakétatalálat érte az áramellátót a belorusz-ukrán határon. A vezeték nem sérült meg, csak az energiaellátó. Az ellátás egyelőre zavartalan.

Az M1 Híradójában elhangzott információ szerint az oroszok nagy erőkkel bombázzák Ukrajna területét, a transzformátor-állomások a fő célpontok.

A fehérorosz határnál eltaláltak egy transzformátor-állomást, amely a Barátság kőolajvezeték áramellátásáért felelt. A jelenlegi helyzetben a Barátság olajvezeték leállt, ugyanis nincsen áramellátása a szivattyúknak.

A Molnak 90 napra elegendő friss kőolaja van, amelyet a finomítóiban fel tud használni. Alternatív megoldásként az adriai kőolajvezetéken is tudnak kőolajat szállítani. A 90 nap elegendőnek mutatkozik, hogy a déli szállításokat megszervezzék – hangzott el a Híradóban.

Szeptember végén az Északi Áramlat vezetéket érte támadás, idézték fel a tudósításban.

A hatvanas évek óta üzemelő Barátság kőolajvezeték Közép-Európa nagy részét, köztük Németországot, Lengyelországot, Fehéroroszországot, Magyarországot, Szlovákiát, Csehországot és Ausztriát látja el orosz olajjal.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/15/baratsag-koolajvezetek-leallt/

Részvény: