Lovas incidensek kísérték Károly király koronázási menetét

Úgy tűnik, mintha több ló is megbokrosodott volna a szombaton királlyá koronázott III. Károly hintaját kísérő menetben a londoni utcákon.

A Twitteren több videót is közzétettek, amiken zavartan viselkedő lovak láthatók a szombaton brit királlyá koronázott III. Károly aranyozott hintaját követő menetben. Persze nem kizárható, hogy ugyanarról a lóról van szó, csak más szögből és más helyszínen.

Az egyik videón azt örökítették meg, amint nem akar engedelmeskedni lovasának az egyik állat, és folyamatosan kitáncol a menetoszlopból:

A másik felvételen – amely azután készült, hogy a király hintaja befordult a Whitehallról Buckingham palota felé vezető útra – ennél is kellemetlenebb a szituációt rögzítettek. A láthatóan ijedt ló határozottan nekifarol a menetet az éljenző tömegtől elválasztó kordonnak.

Nem kizárt, hogy lovasa már egy ideje küzdött a lóval (lehet, hogy ugyanaz, mint amelyik a fenti felvételen látható, csak valamivel később), amely ekkor már a menet mellett, abból kiszakadva érkezik a fordulóhoz, lovasán pedig már nincs rajta a sisakja. A felvételek alapján az esemény a többi lovat is megriasztotta.

A szombati eseményeket az alábbi tudósításban követtük, nézze végig, hogyan lett koronás fő a walesi hercegől!

Forrás:https://hvg.hu/elet/20230506_iii_karoly_koronazas_brit_kiraly_london_megbokrosodott_lo_lovas_kordon

Részvény: