Lezuhant egy magángép Oroszországban, Prigozsin is az utaslistán volt

Lezuhant egy magánrepülő szerdán az oroszországi Tveri területen, az orosz hatóságok tájékoztatása szerint az utaslistán Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítójának neve is szerepelt.

Hét utas és három fő személyzet tartózkodhatott az Embraer repülőgép fedélzetén, amely Moszkvából Szentpétervárra tartott – jelentette a TASZSZ hírügynökség. A Sky News cikke szerint a Tveri területen zuhant le a gép, Moszkvától északra.

A szerencsétlenségről videókat is közzétettek a közösségi médiában, azonban ezeknek a hitelessége egyelőre kérdéses.

Prigozsin – aki feltehetően a gép fedélzetén tartózkodott – alig két napja osztotta meg első videóbeszédét a júniusban meghiúsult puccskísérlete óta.

A Wagner-hadsereg vezetője, akit lázadása után Fehéroroszországba küldtek, olyan felvételeket tett közzé, amelyeken álcázott ruhában és puskával a kezében beszél. A felvétel alapján Afrikában tartózkodott, és arról is beszélt, hogy Oroszország „szabaddá” teszi a kontinenst.

A felvételt a zsoldos hadsereghez tartozó Telegram felületeken osztották meg. Ez volt Prigozsin első videós bejelentkezése júniusi lázadása óta.

Tovább építi hatalmát Prigozsin, jöhet az újabb puccs?
Miközben a múlt hét végén szigorú ítéletet hoztak Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki vezető ellen, újabb, 19 éves börtönbüntetéssel sújtották, Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoscsoport vezetője szabadon bolyong Oroszországban, afrikai vezetőkkel találkozott a szentpétervári csúcstalálkozón, és nincs börtönben hazaárulásért.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/prigozsin-wagner-puccs-oroszorszag-meghalt-repulo.776256.html

Részvény: