Lakóházat és egyetemet lőttek az oroszok, legalább egy halott

Legalább egy ember meghalt, és tízen megsérültek orosz rakétacsapásban az ukrajnai Krivij Rihben. A halálos csapás egy lakóházat ért. Az ukrán média a belügyminisztériumra hivatkozva közölte, hogy egy felsőoktatási intézmény négyemeletes épületét is találat érte, a jelentés szerint valószínűleg emberek vannak a romok alatt. A belügyminisztérium közleményéből a Reuters közölt részleteket, ebben az áll, hogy jelenleg minden érintett szerv a helyszínen dolgozik, az embereket pedig felszólították, hogy maradjanak a légvédelmi óvóhelyeken.

A károkról Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videofelvételt is megosztott a Twitteren. Azt írta, minél több embert igyekeznek megmenteni.

A ukrán állami média két másik éjszakai orosz támadás részleteit is közölte a regionlális és országos hatóságokra hivatkozva:

Herszonban hétfőn reggel támadás következtében meghalt a közműszolgáltató vállalat hatvanéves alkalmazottja, és további négy ember megsebesült.
Az orosz hadsereg éjszaka rakétákkal lőtte Kramatorszk városát is, és egy ipari övezetet is eltaláltak. Áldozatokról, sérültekről itt nincs hír.
Forrás:(The Guardian)

Részvény: