Kritikus sérüléseket szenvedett egy orosz partraszálló hajó

A Krímben történt legutóbbi ukrán rakétatámadás során kritikus sérüléseket szenvedett az egyik orosz partraszálló hajó – közölte hétfőn az ukrán hadsereg hírszerzése (HUR). A közlemény szerint Jamal nevű hajó fedélzetén egy lyuk keletkezett, emiatt a vízi jármű oldalra dőlt.

Az elmúlt hónapokban Ukrajna fokozta a Krímben állomásozó orosz flotta elleni támadásokat, jegyzi meg a Kyiv Independent, hozzátéve, hogy a HUR tájékoztatása szerint a mostani támadás az orosz fekete-tengeri flotta 13. hajójavító üzemét célozta meg a megszállt Szimferopolban, ahol a hajó éppen javításon esett át.

Az akció során az ukránok két, Ropuha-osztályú hajót találtak el, a Jamal mellett az Azovot is. A 98 fős, illetve 87 fős legénységgel rendelkező partraszálló hajók aktív résztvevői a flotta gyakorlatainak és képzéseinek.

Az ukrán hadserek szerint a támadás érintette a fekete-tengeri flotta infrastruktúráját és egy orosz katonai kommunikációs központot is, de a további károk még felmérés alatt állnak.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/03/25/orosz-ukran-haboru-elo-kozvetites-hirfolyam-marcius-25-hetfo/#kritikus-seruleseket-szenvedett-egy-orosz-partraszallo-hajo

Részvény: