Kinyírják az egyik ingyenes parkolási lehetőséget Budán

Júliustól több P+R parkoló használatáért fizetni kell Budán.

Reggel 6 és 22 óra között alkalmanként 350 forintért, éjszaka – azaz 22 órától reggel 6 óráig – pedig óránként 105 forintért lehet parkolni az M1-es, M7-es közös, város felé vezető szakasza mellett lévő kelenföldi és őrmezői P+R parkolókban – írja a Totalcar a Budapest Közútra hivatkozva.

A majdnem 1500 autónak helyet adó Őrmező P1, P2, valamint az Etele tér P1, P2 névre keresztelt parkolókat az M4-es metró beruházás keretében alakították ki – ezt a projektet az Európai Unió támogatta, amely feltételül szabta, hogy a parkolókat öt éven át kell térítésmentesen üzemeltetni.

A vármegyebérlet a P+R parkolókkal lehetne teljes
A vármegyebérlet is elősegíti a fenntartható közlekedési módok térhódítását, állítja a Jövő Mobilitása Szövetség. Úgy vélik, az új bérletek nemcsak az ingázóknak jelenthetnek nagy segítséget, hanem a hétvégéken kirándulni induló családoknak is, segítségükkel ugyanis a háztartások több tízezer forintot spórolhatnak havonta.

A kelenföldi P+R parkolók 0-24 óráig üzemelnek az év minden napján, tehát hétvégén és ünnepnapokon is díjfizetés ellenében lesznek használhatóak nappal és éjszaka egyaránt.

Minden P+R parkolóban fizetni kell majd az éjszakai parkolásért
A társaság közölte azt is, hogy az éjszaki díjfizetést a többi fővárosi tulajdonú, Budapest Közút által üzemeltetett jelenleg is fizető P+R parkolóban (Köki Terminál P+R; Kőbánya-Kispest P+R, Hűvösvölgy P1 P+R; Örs vezért tere P+R; Pillangó utca P+R; Újpest-Városkapu P+R) is bevezetik júliustól.

Parkolás közterületen: fellángoló viták „pofátlan” autósok és „önző” tulajdonosok között
Visszatérően fellángolnak a viták a tulajdonosok, illetve az utóbbiak ingatlanjai előtt parkoló autósok között. Jogszabályok, rendeletek, esetek, bírósági ítéletek léteznek, ám mégsem minden egyértelmű, akadnak egészen speciális élethelyzetek is.

Forrás:https://www.napi.hu/gazdasag/parkolas-ingyenes-dijfizetes.771058.html

Részvény: