Kim Dzsongun zöld páncélvonata berobogott orosz földre

Megérkezett Oroszországba a Kim Dzsongunt szállító páncélvonat – számolt be róla az Independent, miután az orosz állami hírügynökség is megerősítette a hírt. Azóta megérkeztek az első fotók is a vonat ajtajából integető észak-koreai diktátorról.

Bár a találkozó célját sem Phenjan, sem Moszkva nem közölte, a nyugati hírszerzés meggyőződése, hogy Kim azért utazott orosz földre, hogy Putyinnal tárgyaljon arról, hogy Észak-Korea fegyverekkel és lőszerekkel támogassa meg Oroszországot az Ukrajna ellen vívott háborúban. A nyugati információk korábban arról is szóltak, hogy Kim mindezért cserébe az orosz hadiipar technológiáját és tetemes mennyiségű élelmiszert remél Moszkvától.

A dél-koreai média kormányzati forrásokra hivatkozva közölte, hogy a vonat vasárnap este indult el az észak-koreai fővárosból, a két vezető csúcstalálkozóját valószínűleg kedden vagy szerdán tartják Vlagyivosztokban, mindössze 80 mérföldre van az orosz-észak-koreai határtól.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/09/12/orosz-ukran-haboru-elo-kozvetites-szeptember-12-kedd/#kim-dzsongun-zold-pancelvonata-berobogott-orosz-foldre

Részvény: