Kegyetlen módszerrel kísérleteznek az oroszok

Páncélozott járműveket alakítanak át hatalmas autóbombákká, amiket ukrán területen élesítenek.

Az orosz hadsereg tankokat alakít át autóbombákká. A csapatok Ukrajna ellen akarják felhasználni a járműveket – írja a Business Insider.

Egy nemrég nyilvánosságra került felvételen az látható, amint egy elavult harckocsi halad a fákkal övezett úton, amíg egy robbanás meg nem állítja. Az oroszok a megszerzett MT-LB páncélozott harcjárművet öt bombával és 3,5 tonna robbanóanyaggal szerelték fel.

Ez némi hasonlóságot mutat azzal, ahogy az ISIS harcosai autóbombákat használtak a konvojok megtámadására és az ellenségeik megrémítésére. Szakértők szerint a tankokat hatékonyabb stratégiai célokra, például az ellenség gyors bekerítésére is lehet használni.

Körülbelül 300 méterre az ellenségtől a sofőr kézi gázra állította a járművet, oldalra küldte, és leugrott
– nyilatkozta az állami médiának egy orosz tiszt, aki a műveletet felügyelte.

Az autóbombákat jellemzően olyan, technológiailag alsóbbrendű erők szokták bevetni, amelyeknek nincs olyan légierejük, amely képes lenne felrobbantani az ellenség erődítményeit és nehézgépjárműveit.

Oroszországnak természetesen van erős légiereje, ugyanakkor Ukrajna arra kényszerítette őket, hogy a harctértől távol repüljenek, kiegyenlítve ezzel a földi esélyeket.

Pakolj meg egy önkéntes katona által vezetett tankot robbanóanyaggal, majd ugorj le, miután az ellenség felé irányítottad. Micsoda ostoba módja az oroszok páncélos hadműveleteinek.
– ezt már Mark Hertling, a CNN katonai elemzője mondta.

A pénz még nem elég az ukrán győzelemhez
Katonai szakértők arra figyelmeztetnek, hogy Ukrajnának a fegyverek mellett többek között kiképzésre és a hírszerzés fejlesztésére is szükség van.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/kegyetlen-taktikaval-kiserleteznek-az-oroszok.772902.html

Részvény: