Joe Biden: Nem vagyok 136 éves, Isten óvja a királynőt!

Megint érdekesen alakult az amerikai elnök egyik nyilvános szereplése, most nem elesett, hanem a brit himnuszból idézett, teljesen nem odaillő módon. A sajtós magyarázkodik, a világ pedig tovább találgatja, hogy alkalmas-e Amerika irányítására.

Joe Biden amerikai elnök a Connecticutban megrendezett Nemzeti Biztonságosabb Közösségek Csúcstalálkozón viccelt a korával. A politikus azt mondta, „sokan már belefáradtak” a fegyvertartási jogokért folytatott harcba, ahogy kicsit ős is, „próbáld meg 110 évesen”, mondta oda a hallgatóságnak.

Nem ez az első alkalom, hogy Biden önironikus humorral viccelődik a korával.

Az év elején az atlantai Ebenezer King baptista templomban Martin Luther King Jr. születésnapja alkalmából viccelődött: „Már 136 éves vagy. Tudom, hogy úgy nézek ki, de nem vagyok annyi”.

Biden azzal fejezte be beszédét, hogy „Isten óvja a királynőt, ember”. Eredeti nyelven ez közismerten a brit himnusz fohásza.

A korprobléma
A nyolcvanéves Joe Biden az Egyesült Államok valaha volt legidősebb elnöke, soha nem volt hivatalban nála idősebb amerikai államfő. Már bejelentette, hogy jövőre versenyre kel a pozícióért, és úgy tűnik, a republikánus jelölt mellett a legnagyobb ellenfele az életkora lehet.

Többen is a demencia jeleit vélték felfedezni az elnökön. Sokan jelezték, hogy nem tartják teljes körűnek a februári vizsgálatot úgy, hogy nem mérték fel kognitív tesztekkel Joe Biden mentális állapotát.

Mindenesetre Anne Tiedemann professzor, aki a Sydney-i Egyetem Mozgásszervi Egészségügyi Intézetének egészséges öregedéssel kapcsolatos kutatásait vezeti, arra figyelmeztette az államfő életkorán fanyalgókat, hogy az emberek képességei és tulajdonságai egyre diverzifikáltabbá válhatnak idővel.

Nem igazán lehet tehát általános igazságokat megállapítani arról, milyen szerepet tölthet be, valamint hogy mennyit tud hozzátenni a társadalomhoz egy nyolcvanéves
– mondta.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/usa-joe-biden-amerika-politika.772794.html

Részvény: