Izraeli katonai szóvivő: A hadsereg gázai műveletei „eszkalálódni fognak”

Daniel Hagari szerint a gyalogsági erők mellett harckocsik és páncélos hadtestek is részt vesznek a műveletekben.

Az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője, Daniel Hagari szerint erőik „fokozatosan haladnak” Gázában a szárazföldi művelet részeként, és „közvetlen érintkezés” alakult ki a Hamász harcosaival.

Hagari a Sky News szerint azt mondta, az izraeli hadsereg műveletei „eszkalálódni fognak”, és a csapatokat „magas készültségbe” helyezték az északi határ mentén. „Ez egy kiterjesztett szárazföldi művelet. A szárazföldi erők, harckocsik, gyalogsági erők, páncélos hadtestek a terroristák felé tartanak” – mondta.

„A terroristák bizonyos területeken csoportosultak, és megpróbálják megcélozni az erőinket, mi pedig a levegőből támadjuk őket, így sikerült megtámadnunk és célba vennünk 20 terroristát. A harcok a Gázai övezeten belül folynak” – tette hozzá.

Az izraeli hadsereg korábban közölte, hogy a Gázai övezetben harcoló katonai erők az éjszaka folyamán megölték a Hamász több tucat terroristáját, illetve terrorista infrastruktúrát és katonai egységeket semmisítettek meg.

Ezzel párhuzamosan Ciszjordániában, Dzseninben razziát hajtottak végre az éjszaka folyamán. A dzsenini menekülttáborban tűzharcba keveredtek palesztin fegyveresekkel, közülük négyet megöltek többeket pedig megsebesítettek. A fegyvereseknél többek között drónokat, lőszert és járművek felrobbantására szolgáló robbanószerkezeteket találtak. Palesztin jelentések szerint az izraeli egységek több mint száz katonai járművel és több irányból indították a rajtaütést Dzseninben, két katonai buldózer és drónok is részt vettek az akcióban.

Az északi, a libanoni határnál kialakult fronton az Iszlám Dzsihád katonai ága, az Al-Kudsz Brigádok két embere haláláról számolt be, akik a libanoni határnál fekvő Hanita kibucnál az izraeli katonákkal kitört tűzharcban vesztették életüket. Az északi határnál egy izraeli tartalékos katona is meghalt, ketten pedig súlyosan megsebesültek egy tank felborulásakor.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20231030_Izraeli_katonai_szovivo_A_hadsereg_gazai_muveletei_eszkalalodni_fognak

Részvény: