Irány a 370-es szint: remek formában a forint

Molnár Dániel, A Makronóm Intézet elemzője az Indexnek jelezte, hogy ehhez az is kell, hogy ne történjen drasztikus változás a piaci hangulatban.

Óriásit hajrázott a forint az elmúlt héten, hiszen a magyar fizetőeszköz még 385-ös szint közelében kezdte a hetet hétfőn az euró

Gyengélkedő dollár
Az Index összeállítása szerint a magyar deviza erősödésében nagy szerepe volt a dollár gyengülésének, az amerikai devizával szemben több mint egy éve nem látott csúcsra ért a magyar fizetőeszköz.

Ismét célba veheti a 370-e szintet a forint. Ehhez az is kell, hogy ne történjen drasztikus változás a piaci hangulatban
– jelezte az Indexnek Molnár Dániel. A Makronóm Intézet elemzője szerint pozitív hatást gyakorolt az árfolyamra a szerdán megjelent, vártnál kedvezőbb amerikai inflációs adat, ami – kiegészülve a vártnál kedvezőtlenebb munkaerő-piaci adatokkal – a múlt héten átértékelhette a Fed jövőbeli kamatemeléseivel kapcsolatos várakozásokat.

385-ről 374-re
Ez pedig az euró dollárral szembeni erősödésén keresztül a forint árfolyamát is erősítette. Az euróval szembeni árfolyam így a hét eleji 385 körüli szintről a 374-es szintre erősödött, vagyis lényegében ledolgozta múlt heti gyengülését – állapította meg a lapnak Molnár Dániel.

Itt az ideje, hogy nyaralásra eurót váltson: kapott még egy esélyt a forinttól
Viszonylag jó erőben van forint, az egy héttel ezelőtti árszinthez képest pedig különösen.

Forrás:https://www.napi.hu/gazdasag/forint-arfolyam-euro-dollar-forintarfolyam.774209.html

Részvény: