Herszont és Kijevet támadták az oroszok éjszaka

A herszoni templomot is találat érte, többen megsérültek.

Hat drónt lőtt le az orosz védelmi minisztérium beszámolója szerint a haderő csütörtök íjjal – írja a Guardian. A drónokat nagyjából 200 kilométerre Moszkvától, a Kaluga régióban szedték le. A régió kormányzója szerint áldozatok nem voltak.

Ukrajna ugyancsak drónok elleni harci sikerekről számolt be csütörtök reggel: éjjel tizenöt drónt semmisítettek meg, amiket az oroszok irányítottak. Azonban így is lehetett olyan orosz drón, ami célba ért: Herszonból robbanásokról érkezett híradás, Olekszandr Prokudin regionális kormányzó beszámolója szerint a templomot érte találat. A robbanásban hárman sérültek meg. Majd, mire megkezdték a templomban felcsapó lángok oltását, újabb robbanás történt, amiben négy tűzoltó sérült meg.

Nem csak Herszont, hanem Kijevet is érte dróntámadás éjjel, ez pedig már a nyolcadik olyan éjszaka volt egyhuzamban, amikor orosz rakéták, vagy drónok repültek be a város fölé. Valószínűleg a Kijev fölé repülő drónokat, rakétákat sikerült semlegesítenie a légvédelemnek, mivel nem jelentettek károkat az ukrán fővárosban.

Közben Oroszország csütörtökön felvette Norvégiát is a „barátságtalannak” tartott országok listájára. Norvégia nemrég 15 orosz diplomatát utasított ki kémkedés miatt, az oroszok erre tíz diplomata kiutasításával válaszoltak.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230803_herszon_kijev_orosz_ukran_dron

Részvény: