Havasi Bertalan: Álhír, hogy kiabált volna Orbánnak a cseh és a lengyel kormányfő

A Vsquare értesülései szerint ugyanakkor annyira heves volt a vita, hogy a találkozóról feldúltan távoztak a felek és a sajtótájékoztatót is csak egy későbbi időpontban tartották meg.

Álhír, hogy kiabált volna Orbánnak a cseh és a lengyel kormányfő a V4-ek legutóbbi, prágai csúcstalálkozóján – írja a Telex, Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének válaszára hivatkozva.

Havasi szerint „nyolcszemközti találkozó zajlott, a megbeszélés eredményeiről pedig beszámoltak a sajtótájékoztatón.”

A Vsquare korábbi, cseh kormányzati körökből származó értesülései szerint ugyanakkor Petr Fiala cseh kormányfő és Donald Tusk lengyel miniszterelnök igen feszülten kérték számon Orbán Viktoron a svéd NATO-csatlakozás halogatását (amit a találkozó előtti napon ratifikált másfél év csúszással a magyar Országgyűlés), illetve az ukránok támogatásának szabotálását.

A vita elfajult és kiabálásba torkollott, amit a találkozó negyedik résztvevője, Robert Fico szó nélkül hallgatott végig és esze ágában sem volt Orbán védelmére sietni, miközben ő is oroszbarát szlogenekkel nyert választást tavaly Szlovákiában.

A lap szerint a megbeszélésről végül a felek annyira feldúltan távoztak, hogy a szokásos sajtótájékoztatót is mellőzték, amit aztán végül egy későbbi időpontban tartották meg.  

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240308_havasi-alhir-kiabalas-orban-tusk-fiala

Részvény: