Hatalmas meglepetés: nem indulhat a választáson Putyin háborúellenes kihívója

Borisz Nagyezsgyin 104 ezer leadott aláírásából mintegy 9 ezret szabálytalannak minősített a választási bizottság.

Nem indulhat Vlagyimir Putyin ellen a március 15-17. között tartott elnökválasztáson a nyíltan háborúellenes Borisz Nagyezsgyin, miután a Központi Választási Bizottság (CIK) érvénytelennek találta az indulását támogató aláírásokat.

Nyikolaj Bulajev, a választási bizottság vezetője a BBC szerint arról beszélt, hogy a 104 ezer leadott aláírásból mintegy 9 ezret szabálytalannak minősítettek, ráadásul 11 halottat is találtak az aláírók között.

Bulajev már korábban is jelezte, hogy túlléphette a megengedett 5 százalékot az érvénytelen aláírások aránya.

Nagyezsgyin a döntés nyilvánosságra kerülése után azt közölte, hogy a Legfelsőbb Bíróságon támadja meg a választási bizottság határozatát.

Az aláírások összegyűjtésére csak azoknak a jelölteknek van szükségük, akik parlamenten kívüli erő támogatásával indulnának, így végül a regnáló elnökön kívül csak a Kreml által jóváhagyott parlamenti pártok (Új Emberek, Oroszország Liberális Demokrata Pártja, Orosz Föderáció Kommunista Pártja) három jelöltje indulhat a választáson a jelenlegi állás szerint.

Papíron Putyinnak egy lakása és pár Volgája van

Az orosz Központi Választási Bizottság közzétette az orosz elnökválasztáson jelöltként nyilvántartásba vett Vlagyimir Putyin vagyonnyilatkozatát.

Forrás:https://www.economx.hu/kulfold/putyin-kihivo-elnokvalasztas-valasztasi-bizottsag.784853.html

Részvény: