Fontos bejelentéseket tehet holnap a kormány

Csütörtökön kormányinfó lesz, vélhetően a központi témát az üzemanyagárak jelentik majd.

Szerdán ülésezett a kormány – amiről ugyan Orbán Viktor most nem posztolt, ahogyan azt máskor teszi, inkább Szentkirályi Alexandrának gyűjtött aláírásokat –, így csütörtökön kormányinfó lesz. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő a Miniszterelnöki Kabinetirodában tart sajtótájékoztatót Mit, miért tesz a kormány? címmel.

A kormányinfó központi témáját vélhetően az üzemanyagárak szolgáltatják majd, miután szerdán, a kormányülés után Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol arról beszélt, „a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz”. Erre két hetet adott a kormány, és amennyiben ennyi idő alatt az üzemanyag-kereskedők nem teljesítik a kormány követelését, újra előveszik a kérdéskört, és „kemény eszközökkel beavatkoznak”.

Legutóbb április 11-én volt kormányinfó, ahol bejelentették:

  • A kormány az amerikai elnökválasztás végéig, azaz novemberig vár a jövő évi költségvetés benyújtásával.
  • Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, hogy 675 milliárd forint értékű beruházást függeszt fel a kormány, annak érdekében, hogy teljesíthető legyen a hiánycél.
  • Nagy István agrárminiszter az ukrán agrárimport ellen hozott újabb szigorításokat sorolta fel.
  • A kormányinfón debütáló Vitályos Eszter kormányszóvivő az otthonfelújítási program részleteit ismételte el.
  • Gulyás Gergely pedig a kormányinfók történetének legrejtélyesebb mondatával üzent, amire később magyarázatot adott, erre pedig Magyar Péter is reagált a minap. Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240424_fontos-bejelenteseket-tehet-holnap-a-kormany
Részvény: