Folytassa, Ukrajna!

Annalena Baerbock a háború folytatására biztatta Ukrajnát.

A német külügyminiszter szombaton, az Ukrajna elleni orosz háború kezdetének második évfordulóján Odesszában ukrán kollégájának, Dmitro Kulebának megerősítette, Berlin továbbra is elkötelezett Kijev iránt, támogatja fegyverekkel, egyengeti útját az Európai Unióba, míg Vlagyimir Putyin nem állítja le a háborút. Annalena Baerbock szerint a fegyverekkel nem csupán területeket lehet visszafoglalni,

de minden nap életeket is lehet menteni.

A német tárcavezető látogatását biztonsági okokból kezdetben titokban tartották, mert Odesszát nem egészen 24 órával korábban megtámadták az oroszok, emlékeztetett az MTI.

Dmitro Kuleba ugyanakkor úgy vélte, ha Németország és a Nyugat nem tekint Ukrajnára Oroszország szemüvegén keresztül, befogadja őket az EU-ba és a NATO-ba, a háború ki sem robbant volna. Az Európai Unió decemberben döntött úgy, hogy megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, de még sok évbe telik, mire Kijev tag lehet. Kuleba szerint a Nyugat elmulasztotta a lehetőségeket, hogy féken tartsák Oroszországot.

Ha valamennyi, fegyverszállításra vonatkozó döntést időben meghozták és megvalósították volna gyorsan a háború elején, most Luhanszkban tartanánk sajtótájékoztatót egy Lisszabontól Luhanszkig húzódó Európáról.

Szerinte a béke kizárólag több fegyver szállításával érhető el, mert tartós és igazságos békét csak Oroszországot legyőzésével lehet elérni.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/02/25/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-oroszorszag-ukrajna-2024-02-25/#folytassa-ukrajna

Részvény: