Felfüggesztette a FIFA a spanyol fociszövetség elnökét, aki szájon csókolt egy focistát

Három hónapig nem foglalkozhat a focival Luis Rubiales.

90 napra felfüggesztette a FIFA fegyelmi bizottsága Luis Rubialest, a spanyol landarúgó-szövetség elnökét – számolt be a Sky News. Rubiales ez idő alatt semmilyen, labdarúgással kapcsolatos tevékenységet nem végezhet.

A szövetség elnöke azzal okozott botrányt, hogy a női világbajnoki cím ünneplésekor szájon csókolta az egyik focistát, Jenni Hermosót.

A játékos ezután többször is elmondta, hogy nem járult ehhez hozzá, az elnök pedig előbb bocsánatot kért, aztán meggondolta magát, visszavonta a lemondásának ígéretét és karaktergyilkosságot emlegetett.

Erre válaszul nyolcvannál is több focista, köztük a világbajnok keret 23 tagja közölte, hogy bojkottálják a válogatottat, amíg az elnök a helyén van, a férfiak közül pedig a kétszeres válogatott Borja Iglesias szólt, hogy nem hajlandó a nemzeti csapatban játszani.

A spanyol szövetség végül jogi eljárás megindításával fenyegette meg Hermosót. A videófelvétel elemzésével szeretnék bebizonyítani, hogy a játékos nem ellenkezett, amikor az elnök megcsókolta.

Forrás:https://hvg.hu/elet/20230826_FIFA_spanyol_fociszovetseg

Részvény: