Felannyit sem ér a Twitter/X, mint amikor Elon Musk megvette

Miután tavaly Elon Musk 44 milliárdért vásárolta meg a Twittert, most a dolgozói részvénycsomag árazásából kiderült, hogy 19 milliárdra teszik a vállalat aktuális értékét.

19 milliárd dollár az X – egykori Twitter – értéke a friss céges dokumentumok szerint, azaz a cég az értékének 55 százalékát elvesztette, mióta tavaly Elon Musk 44 milliárd dollárért megvásárolta. A vállalat belső dokumentumaihoz több nagy portál is hozzáfért – például a The New York Times, a Fortune és a The Verge is állítja, hogy hozzájutott a belső papírokhoz –, ezekből lehet tudni, hogy a vállalatvezetés most mennyire értékeli az X-et.

Pontos számot azért lehet tudni, mert a cégnél most munkavállalói részvényprogram indult, ebben 45 dollárért kínálják az alkalmazottaknak a vállalat részvényeit. Az 55 százalékos értékvesztést bővebben nem indokolták, csak azt írták, hogy az egy részvényre jutó valós piaci értéket az igazgatóság „számos tényező alapján határozta meg”.

És még mindig van olyan becslés, amely szerint ez még optimista is: az Axios írta meg vasárnap, hogy a Fidelity befektetési alapkezelő, amely nagyjából 300 millió dollárral szállt be a Twitter megvásárlásába, most úgy kalkulál, hogy az adásvétel óta 65 százalékot zuhant a cég értéke.

Forrás:https://hvg.hu/kkv/20231031_twitter_x_musk_reszvenyek

Részvény: