Ezért zuhanhatott le a magyar katonai helikopter Horvátországban

A honvédség két katonája is meghalt a helikopter-balesetben. Harmadik társuk után még zajlik a keresés, miután a horvát légtérben kiképzési gyakorlat közben lezuhantak a járművel. Nem hivatalos információk szerint egy zipline kábelben akadhadtak el.

Szolgálatteljesítés közben lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter – három emberrel a fedélzetén – egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant.

A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.

A tárca azonnal megkezdte a családok kiértesítését, a fejleményekről a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan tájékoztat.

A helikopterszerencsétlenséget a horvát sajtó is kiemelt figyelemmel kíséri. A Jutarnji List hírportálon percről-percre követik az eseményeket, az oldalon képgaléria is látható. Egyelőre meg nem erősített hírek szerint a magyar helikopter pilótája nem vett észre egy ún. zipline kábelt, és abban akadhatott el. 

Zipline - képünk illusztráció
Zipline – képünk illusztrációKép: Pixabay

Ez nem más, mint egy drótköteles beülős átcsúszó, ami turisztikai attrakciónak számít számos hegyvidéki kirándulóhelyen. 

Repülőgép-balesetben halt meg két magyar

Életét vesztette egy Svédországban lezuhant sportrepülőgép két magyar utasa.

Forrás:https://www.napi.hu/belfold/honvedseg-katonai-helikopter-lezuhant-horvatorszag.772984.html

Részvény: