Észak-Koreai és iráni forrásokból töltheti fel Oroszország a fogyatkozó fegyvertárát

A frontvonalban megjelent iráni drón arra utal, hogy Moszkva ezeket az eszközöket a hátországot célzó, stratégiai jellegű csapások helyett a frontvonalban tartózkodó csapatok elleni taktikai támadásra használná fel.

Az oroszok nagy valószínűséggel bevetettek egy Iránból származó Shahed-136 típusú drónt a harkivi területért zajlott harcokban – írja a brit védelmi minisztérium legfrissebb napi összefoglalójában. A drón roncsairól korábban már mi is beszámoltunk, a brit tárca viszont azt is hozzáteszi, hogy a Shahed-136 öngyilkos drón hatótávja 2500 kilométer és ehhez nagyon is hasonló iráni gyártmányú eszközökkel hajtottak végre támadásokat a Közel-Keleten, többek között az MT Mercer Street olajtanker ellen 2021 júliusában.

Oroszország szinte biztosan más, erősen szankcionált államoktól (Észak-Korea, Irán) szerezheti be a fegyverutánpótlását. A Kupjanszknál talált drónroncs arra is utalhat a britek szerint, hogy az oroszok a drónokat a közeljövőben nem az ukrán hátország elleni stratégiai csapásokra, hanem a frontvonalban, taktikai támadásokra használja majd fel.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20220914_haboru_brit_vedelmi_miniszterium_irani_dron

Részvény: