Észak-Korea azt állítja, nem szállít fegyvert a Wagner csoportnak

Az észak-koreai külügyminisztérium cáfolta azt a médiajelentést, miszerint lőszert szállított Oroszországnak, cserébe viszont elítélte az Egyesült Államokat, amiért halálos fegyvereket szállított Ukrajnának – jelentette pénteken az észak-koreai hivatalos KCNA hírügynökség.

A Reuters felidézi, hogy a japán Tokio Simbun korábban arról számolt be, hogy Észak-Korea a múlt hónapban a határukon keresztül vonaton keresztül lőszereket, köztük tüzérségi lövedékeket szállított Oroszországba, és a következő hetekben további szállítmányok várhatóak.

A washingtoni Fehér Ház csütörtökön kijelentette, hogy az észak-koreaiak a Wagner csoportnak szállítottak fegyvereket. A magánhadsereg az orosz katonáknak segít Ukrajnában. Washington szerint Észak-Korea gyalogsági lövedékeket és rakétákat adott el a Wagner csoportnak, a zsoldosok vezetője és Vlagyimir Putyin bizalmasa, Jevgenyij Prigozsin azonban tagadta ezt.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/12/23/orosz-ukran-haboru-elo-kozvetites-december-23-pentek/#eszak-korea-azt-allitja-nem-szallit-fegyvert-a-wagner-csoportnak

Részvény: