Erdogan rosszulléte után visszatért a kampányba

Már csak két hét van a választásokig.

Recep Tayyip Erdogan török elnök részt vett egy kampányeseményen Izmir kikötővárosában szombaton. Beszámolók szerint az elnök jó formában volt, nem látszott jele, hogy pár nappal korábban rosszul lett, meg kellett szakítania egy interjút – írja a BBC.

Az elnök a Turkish TV interjúja során kezdett gyomorpanaszokat érezni, így az interjú húsz percre abbamaradt. Ez után visszatért az interjúhoz, és elmondta, „súlyos gyomorinfluenzával” küzd, ami miatt korábban fontolgatta, hogy le is mondja az így másfél órás késéssel kezdődő interjút.

Ez után szerdán Erdoğan közölte a Twitteren: „Ma az orvosaim tanácsára otthon pihenek”, és hozzátette, „kis kellemetlenségről” van szó, amit szoros napirendje okozott.

İbrahim Kalın elnöki tanácsadó az eset után azt írta Twitteren: „Istennek hála, az elnök jól érzi magát”. A 2003 óta hatalmon lévő elnök ellen hatpárti ellenzéki szerveződés indul a május 14-i választásokon, és a közvélemény-kutatók szerint népszerűbb is nála Kemal Kılıçdaroğlu, az ellenzék 74 éves vezetője.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230430_Erdogan_rosszullete_utan_visszatert_a_kampanyba

Részvény: