ENSZ: észak-koreai gyártmányú rakéta csapódott Harkivban Januárban

Az ENSZ szankcióbizottságának április 29-én kiadott és a Reuters által közölt jelentése szerint a Harkiv ellen január 2-án végrehajtott rakétacsapás után talált törmelék egy észak-koreai Hwasong-11 sorozatú ballisztikus rakétából származott – írja a Kyiv Independent.

Ukrán és amerikai tisztségviselők is korábban azt mondták, hogy Oroszország észak-koreai gyártású rakétákat használt Ukrajna megtámadására. Shin Won-sik dél-koreai védelmi miniszter azt is elmondta, hogy Oroszország valószínűleg fejlettebb rakétákat vásárol Észak-Koreától, amelyeket az ukrajnai hadszíntéren is bevethetnének.

Az ENSZ jelentése szerint a felügyelők arra a következtetésre jutottak, hogy Oroszország Észak-Koreából beszerzett rakétákat használt a Harkov elleni csapás során , amelyben legalább három ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek.

Azzal, hogy Oroszország észak-koreai rakétákat vásárol, megsérti az ENSZ-szankciókat.

Észak-Korea Oroszország vezető fegyverszállítójává formálódott, és a hírek szerint Moszkvát kiterjedt katonai csomagokkal látja el, beleértve ballisztikus rakétákat és több mint 3 millió tüzérségi lövedéket.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/04/30/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-elo-2024-aprilis-30/#ensz-eszak-koreai-gyartmanyu-raketa-csapodott-harkivban-januarban

Részvény: