Elhárította a kijevi légvédelem az újabb orosz támadást

Újabb orosz támadás érte az ukrán fővárost, azonban a légvédelem megsemmisítette az összes manőverező robotrepülőgépet.

Oroszország kedd hajnalban 15 manőverező robotrepülőgéppel támadta Kijevet, de a légvédelemnek mindet sikerült megsemmisítenie – közölte a kijevi katonai vezetés. Kedd reggel a főváros mellett Ukrajna mintegy kétharmadában megszólalt a légiriadó.

„Annyi civilt próbálnak megölni, amennyit csak tudnak ezen a napon” – fogalmazott Szerhij Popko, a kijevi katonai körzet vezetője a Telegramon arra utalva, hogy május 9. az egyik legnagyobb állami ünnep Oroszországban, a nácik felett aratott második világháborús győzelem napja. Popko szerint a manőverező robotrepülőgépek a Kaszpi-tenger térségéből indultak. A keddi támadásnak egyetlen áldozata sincs.

Az orosz zsoldosok lőszerre várnak
Mindeközben Jevgenyij Prigozsin, a Bahmut ostromában részt vevő Wagner katonai magánvállalat vezetője ismét arra panaszkodott: semmi jelét nem látja annak, hogy emberei megkapnák a Moszkva által ígért lőszereket. A múlt héten azzal fenyegetőzött, hogy lőszer híján a Wagner e hét szerdán elvonul Bahmuttól, mert a katonák értelmetlen halálra lennének kárhoztatva.

„Akiknek teljesíteniük kellett volna a szállítási rendeletet, azok még nem tették meg ezt” – fogalmazott Prigozsin a Telegramon. Előző nap arról beszélt, hogy az előzetes adatok alapján megkezdődtek a lőszerszállítások, de „a gyakorlatban ez még nem látható”.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/elharitotta-a-kijevi-legvedelem-az-ujabb-orosz-tamadast.770997.html

Részvény: