Éjszaka a légvédelmi erők 14 ellenséges drónt és egy rakétát lőttek le Ukrajna felett. A törmelék tüzet okozott az Odessza kerzetben

Október 23-án éjjel az orosz agresszor erői Shahed UAV-ekkel, egy X-59 irányított rakétával és egy ismeretlen típusú UAV-vel támadták meg Ukrajnát. Erről az ukrán fegyveres erők légiereje számolt be.

Az orosz fegyveres erők a Shahed-136/131 típusú pilóta nélküli légijárművekkel támadták meg. Ukrajna légvédelmi erőinek és eszközeinek sikerült megsemmisíteniük az összes kamikaze pilóta nélküli légi járművet. Ezt az információt az ukrán fegyveres erők vezérkara közölte.

Az orosz csapatok a déli oldalról támadtak (a Csauda-fokról, a Krím-félszigetről), és Shahed-jüket Ukrajna déli, keleti és középső régióiba küldték. A légvédelmet a harci pilóta nélküli légi járművek útvonalán aktiválták.

Az X-59-es rakétát egy Szu-34-es repülőgépről indították a Zaporozsje régió feletti légtérből, míg egy ismeretlen típusú, pilóta nélküli légijárművet valószínűleg az északi határról.

Különösen Kijev, Odessza és Hmelnickij régiókban lőtték le a drónokat.

A Délvidék védelmi erőinek előzetes adatai szerint az éjszaka folyamán 9 Shahed pusztult el az odesszai régió felett. Szergej Bratcsuk, a „Dél” nevű Ukrán Önkéntes Hadsereg hivatalos képviselője terjesztette ezt az információt a Telegramban.

Azt is megerősítették, hogy Hmelnickij régióban légvédelem működik válaszul egy újabb ellenséges támadásra. Szergej Tyurin, a Katonai Igazgatási Testület vezetőjének első helyettese elmondta, hogy jelenleg nincs információ áldozatokról vagy anyagi károkról.

Az agresszor csapatai összehangolták támadásaikat és a légvédelem gyenge pontjait keresték, igyekeztek elkerülni. Fontos megjegyezni, hogy mindezen célpontok energetikai infrastrukturális létesítményekre irányultak, ami azt jelzi, hogy az Orosz Föderáció továbbra is terrorista taktikát alkalmaz, hogy pszichológiai nyomást gyakoroljon Ukrajnára. A hideg idő közeledtével azonban Oroszország fokozza rakétatámadásait Ukrajna területe ellen.

Részvény: