Egymásnak adja az ultimátumot a Wagner csoport és az orosz védelmi minisztérium

Június 19-én a Wagner zsoldoscsoport tulajdonosa, Jevgenyij Prigozsin azt mondta, hogy választ vár az orosz védelmi minisztériumtól egy saját készítésű szerződésre, amelyet három nappal azelőtt juttatott el a tárcához. Prigozsin korábban megtagadta az újabb megállapodást az orosz hadsereggel az ukrajnai tartózkodással kapcsolatban, mert nem találta megfelelőnek a feltételeket.

Az orosz minisztérium maga is ultimátumot intézett Prigozsinhoz és más „önkéntes alakulatokhoz” – olvasható a brit hírszerzés jelentésében –, amely szerint legkésőbb július 1-jéig meg kell kötni az újabb szerződést.

Ugyan a Prigozsin által összeállított dokumentum tartalmát nem hozták nyilvánosságra, annak eljuttatása emeli a tétet, és egy újabb erőfeszítésnek tűnik arra, hogy aláássa az orosz védelmi minisztérium tekintélyét a már eddig is kimondottan ellenséges hangnemű párbeszédben, miközben Ukrajna elkezdte az ellentámadást.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/06/20/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-tudositas-elo-hirfolyam-junius-20/#egymasnak-adja-az-ultimatumot-a-wagner-csoport-es-az-orosz-vedelmi-miniszterium

Részvény: