David Pressman reméli, a magyar kormány is követi a Kijevbe látogató Novák Katalin példáját

Az amerikai nagykövet a közösségi médiában üzent.

„Biztató látni, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Kijevbe látogatott, csatlakozva Magyarország szövetségeseihez Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi integritásának megerősítésében.

Figyelemre méltó lépés, amelyet reméljük, hogy Magyarország kormánya is követni fog” – kommentálta a Twitterből lett X nevű közösségi platformon az államfő ukrajnai látogatását David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

Novák Katalin másodszorra járt Ukrajnában. Először Kárpátaljára ment, majd Kijevben Zelenszkij elnök meghívására részt vett a Krími Platform ülésén. Az ukrán és a magyar elnök kétoldalú találkozót is folytatott, ezen Novák szerint arról is megállapodtak, hogy közvetlen elnöki kommunikációs csatornát állítanak fel és kiemelten együttműködnek a háború által érintett gyermekek ügyében.
A köztársasági elnökkel ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök még nem járt Ukrajnában a háború kitörése óta, pedig Volodimir Zelenszkij elnök az uniós csúcson személyesen is meginvitálta.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230824_David_Pressman_remeli_a_magyar_kormany_is_koveti_a_Kijevbe_latogato_Novak_Katalin_peldajat

Részvény: