Brit hírszerzés: Oroszországnak nehézséget okoz megvédeni az arcvonalai szélét

Annak ellenére, hogy jelenleg a műveletek középpontjában Donbász áll, Oroszország továbbra is aggódik a meghosszabbított arcvonala szélső pontjainak védelme miatt – olvasható a brit védelmi minisztérium hétfő reggeli jelentésében. Ezt bizonyítja, hogy Zaporizzsjában és Luhanszkban folyamatosan építik az erődítményeket, tették hozzá.

Az Ukrajnában lévő orosz frontvonal nagyjából 1288 kilométer hosszú, ebből Zaporizzsjában 192 kilométer van. A britek szerint ha az ukránok Zaporizzsjában nagyfokú áttörést tudnának elérni, az komolyan fenyegetné az oroszok „szárazföldi hídját”, amely az oroszországi Rosztovot köti össze a Krímmel, míg Luhanszk felszabadítása további akadályt gördítene a Donbász elfoglalása elé. Az, hogy a két probléma közül melyiket helyezzék előtérbe, valószínűleg az orosz hadistratégia legfontosabb kérdése – tette hozzá a brit védelmi minisztérium.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/02/13/ukrajnai-haboru-elo-kozvetites-februar-13/#brit-hirszerzes-oroszorszagnak-nehezseget-okoz-megvedeni-az-arcvonalai-szelet

Részvény: