Brit hírszerzés: hamarosan megkezdődhet az avgyijivkai kokszüzem ostroma

Közzétette napi hírszerzési jelentését a brit védelmi minisztérium.

A mai jelentés pontjai az alábbiak:

  • Az elmúlt hetekben Oroszország nagy erőkkel támadta az Avgyijivka körüli falvakat. Az oroszok minden bizonnyal bekerítő műveletre készülnek, mellyel harapófogóba zárhatják a város védőit. A város körül lassan tíz éve zajlanak harcok, és mivel közel fekszik Donyeck városához, a bevételének Oroszország számára komoly politikai súlya lenne.
  • Oroszország vélhetően közel került a város koksz- és vegyipari üzeméhez, amely a város ellenőrzése szempontjából kulcsfontosságú helyen fekszik. Amennyiben Oroszországnak sikerül bevenni az üzemet, a városban állomásozó ukrán csapatok ellátása komoly veszélybe kerülhet, mivel innen az oroszok ellenőrizni tudják a városba vezető főutat.
  • Amennyiben megindul az üzem ostroma, a védők lesznek előnyben, így az oroszok várhatóan csak komoly veszteségek árán tudják átvenni a létesítmény felett az ellenőrzést.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/11/16/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-elo-2023-november-16/#brit-hirszerzes-hamarosan-megkezdodhet-az-avgyijivkai-kokszuzem-ostroma

Részvény: