Boris Johnson nem adja fel!

Miközben két utódjelöltje intenzíven kampányolt a brit miniszterelnököt megillető bársonyszékért és megjelent egy bútorszállító autó a londoni Downing Street 10. előtt, hogy elvigye a cókmókját a kormányfői rezidenciáról, Boris Johnson úgy folytatta az Egyesült Királyság élén vezetői pályafutását, ahogy azt az elmúlt bő két és fél évben tette: lazán. Aztán beszédes hallgatásba burkolózott.

Boris Johnsont, aki szeptember 5-éig még az Egyesült Királyság miniszterelnöke, minden fontos kérdésről tájékoztatták kollégái, amíg szabadságát töltötte és augusztus végére, azaz az ügyek átadás-átvétele előtt idejében visszatért Londonba – idézte a kormány sajtóosztályának tájékoztatását a BBC. Az ügy előzménye, hogy a kormányfőt heves bírálatok érték azért, mert augusztus első felében szabadságot vett ki.

Kritikusai azt kérdezték, hogy amikor a megélhetési válsággal küszködő briteknek nincs pénzük vakációra, akkor miért nem ért rá néhány hetet várni az utazással, hiszen egy jó utószezoni kiruccanást szeptemberben, a miniszterelnöki tisztség átadása után kényelmesen összehozhatott volna. Eközben a kormányfő kiköltöztetése megkezdődött a Downing Street 10.-ből, legalábbis megjelent egy bútorszállító autó, amelyben elviszik a cókmókját, mielőtt az új lakó, Liz Truss külügyminiszter vagy Rishi Sunak volt pénzügyminiszter beköltözik.

Kifigyelték Görögországban

A napokban arról érkeztek hírek, hogy Johnsont Görögországban látták vásárlás közben feleségével, Carrie-vel egy Nea Makriban lévő szupermarketben Athéntól keletre. A kormányszóvivő annyit elárult a vakációról, hogy azt a miniszterelnök saját zsebéből fizette. Amellett, hogy minden fontos ügyről tájékoztatást kapott, Dominic Raab miniszterelnök-helyettes készen állt, hogy konzultáljon vele a teendőkről, de ilyen megbeszélést nem tartottak.

Mindennél érdekesebb, mert a jövőre vonatkozó információt tartalmaz, hogy Johnson egy vidéki látogatásán augusztus utolsó napjaiban nem volt hajlandó válaszolni arra kérdésre, tervezi-e visszatérését a politika élvonalába. A széles sávú internet jobban érdekli az embereket, mint egyik vagy másik politikus sorsa – terelte el a választ. A többször megismételt kérdésre csak annyit tett hozzá, hogy legalábbis „ma” jobban érdekli őket ez a kérdés.

Forrás:https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/boris-johnson-nem-adja-fel.758863.html

#boris_johnson #nagy-britannia #egyesült_királyság #miniszterelnök #politikus

Részvény: