Bepakolták Orbán Viktor utazótáskáját, kordont is bontottak

Nem kaptak választ a kormányfőtől, ezért pakkot vittek neki.

Ismét kordont bontott a Momentum Mozgalom a Karmelita előtt csütörtök reggel. A párt korábban azt kérdezte Orbán Viktor miniszterelnöktől, mikor fogadja el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívását és mikor tervez elmenni Kijevbe, vagy legalább Kárpátaljára.

Mivel nem kaptak választ, ezért az ukrán szabadság napjának alkalmából ismét elbontották a kordonokat és jelképesen egy utazótáskát vittek a miniszterelnöknek, amibe „előre bepakolták” a legfontosabb kellékeket, amire a párt szerint a miniszterelnöknek szüksége lenne az ukrajnai útja során.

Hadházy Ákos független képviselő a kordonbontással egyidőben arról posztolt közösségi oldalán, hogy az ügyészség szerint jogszerűen „sodorták el″ az egyik korábbi kordonbontás alkalmával, miközben őt vádolták meg azzal, hogy erőszakos. A képviselő hozzátette, az ügyészség szerint az is törvényes volt, hogy ledobták a földre.

A kordonbontások május 3-áig vezethetők vissza, amikor a diákok tüntetőleg a Karmelitához mentek, hogy az azóta megszavazott státusztörvény ellen tiltakozzanak. A tüntetők és a tanárok kordont bontottak, a rendőrség pedig könnygázt vetett be. A szervezők között volt a kormánykritikus slam poetry-jéről elhíresült Pankotai Lili is, akit a bíróság 150 ezer forintra büntetett, és tettét a társadalomra veszélyes cselekménynek minősítette.

A Karmelitánál kopogtattak a státusztörvény ellen tüntető diákok, a könnygáz is előkerült
Újabb tüntetés volt Budapest belvárosában: a pedagógusok és a diákok ismételten utcára vonultak a múlt heti megmozdulás folytatásaként. Népszavazást is kezdeményeznek. Estére a demonstrálók a Várig jutottak, ahol a rendőrség szerint betörtek az „építési területre”. A rendőrök 19 óra 56 perckor gázsprayt alkalmaztak – írta a police.hu. Egy momentumos képviselőt a rendőrssorfal mögé húztak, majd gyorskötőzővel megbilincselték.

Forrás:https://www.napi.hu/belfold/momentum-kordonbontas-tuntetes-hadhazy-orban.776277.html

Részvény: