Az ukránok szerint partizánakció volt a krími támadás

Ukrajna nem vállalja a felelősséget a kedden a krími orosz légitámaszponton történt robbanásokért – közölte Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadója, utalva arra, hogy partizánok követhették el a támadást.

Mihajlo Podoljak a Dozsd online televíziós csatorna műsorában szögezte le, hogy „természetesen nem” mértek csapást a támaszpontra.

Podoljak korábban azt mondta, hogy Kijev hosszú távú célja az Orosz Föderáció demilitarizálása, a Krím jövője pedig az, hogy „a Fekete-tenger egyedülálló nemzeti parkja és üdülőhelye” legyen, nem pedig a „terroristák katonai bázisa”.

Az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy nem tudják megállapítani a robbanások okát, majd gúnyosan megjegyezték, hogy az emberek ügyeljenek a dohányozni tilos táblákra.

Tegnap az ukrán miniszterelnök-helyettes, Irina Verescsuk a támadásokról azt írta, „a mai robbanások Novofedorivkában újabb emlékeztetők arra, hogy kihez tartozik a Krím. Mert az Ukrajnáé”.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/08/10/krim-orosz-ukran-haboru-zelenszkij-donbasz-putyin-augusztus-10/#az-ukranok-szerint-partizanakcio-volt-a-krimi-tamadas

Részvény: