Az ukránok szerint az oroszok Musk-féle Starlink-terminálokat vásároltak

Az Elon Musk tulajdonában álló Starlink szolgáltatása eddig Ukrajnának nyújtott kulcsfontosságú segítséget a harctéri kommunikációban, de ukrán források szerint az orosz erők is egyre inkább kezdenek erre a műholdas internetszolgáltatásra hagyatkozni. Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnöksége (GUR) kedden közzétett egy hangfelvételt, amelyen orosz katonák arról beszélnek, hogy 200 ezer rubeles (mintegy 800 ezer forint) egységáron vásárolnak Starlink-terminálokat arab szállítóktól.

Andrij Juszov, a GUR szóvivője hétfőn a Reuters hírügynökségnek még azt mondta, Oroszország meg nem nevezett harmadik országokon keresztül szerez be internetszolgáltató terminálokat. A Starlink saját állítása szerint nem üzletel Oroszországban, és nem nyújt szolgáltatást orosz területen. A Kreml szerint a Starlink-terminálok nincsenek hitelesítve Oroszországban, így azokat nem is tudják használni.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/02/13/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-37/#az-ukranok-szerint-az-oroszok-musk-fele-starlink-terminalokat-vasaroltak

Részvény: