Az OTP állítja, nem kérték a magyar kormányt, hogy intézkedjen, amiért feketelistára kerültek Ukrajnában

Saját eszközökkel igyekeznek meggyőzni az ukránokat, hogy tévedésből kerültek a háborút támogatók listájára.

Saját, politikamentes eszközeivel igyekszik meggyőzni az OTP Bank az ukrán antikorrupciós ügynökséget, hogy téves információk alapján szerepeltetik őket a háború nemzetközi támogatóinak listáján – jelentette az RTL Híradója a banktól kapott tájékoztatásra hivatkozva.

Az OTP Bank következetesen távol tartja magát a politikai témáktól, nem egyeztetett és nem is egyeztet (magyar vagy más) kormánytisztviselőkkel politikai kérdésekben

– idézték a bank válaszát.

Pedig az Orbán-kormány arra hivatkozva blokkolja, hogy az EU folyósítsa az Európai Békekeretből az Ukrajnának fegyvervásárlásra szánt félmilliárd eurós összeget, hogy az OTP Bank az ukránok feketelistájára került, amiért nem vonult ki Oroszországból. Mindeközben a bank jelen van Ukrajnában is.

Szijjártó Péter külügyminiszter újabban már azzal is fenyegetőzik, hogy az EU Oroszország elleni 11. szankciós csomagjáról sem hajlandóak addig tárgyalni, ameddig nem kerül le az OTP a listáról.

Forrás:https://hvg.hu/kkv/20230518_Az_OTP_allitja_nem_kertek_a_magyar_kormanyt_hogy_intezkedjen_amiert_feketelistara_kerultek_Ulrajnaban

Részvény: