Az oroszországi magyar nagykövet visszahívását követeli a Párbeszéd

A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy hívja vissza Magyarország oroszországi nagykövetét, és nyilvánítsa nem kívánatos személynek Oroszország nagykövetét Magyarország területén – mondta a párt szóvivője szombati sajtótájékoztatóján. Barabás Richárd szerint minderre alapos indokot szolgáltat, hogy Vlagyimir Putyin ellen elfogatóparancsot adott ki a Nemzetközi Büntetőbíróság.

„A Párbeszéd fontosnak tartja annak kimondását, hogy Oroszország háborús agresszor, Vlagyimir Putyin pedig háborús bűnös, bíróság elé kell állnia” – fejtette ki a szővivő, jelezve ugyanakkor, hogy a nagyköveti szintű kapcsolatok megszüntetése nem jelenti a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Oroszországgal. Abban ő is egyetért, hogy biztonságpolitikai, energiabiztonsági, gazdasági kérdések miatt nem lehet és nem is lenne célszerű megszüntetni a kapcsolatot.

A Párbeszéd emellett felszólította a fideszes parlamenti képviselőket is, hogy szavazzák meg Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Barabás szerint Európa biztonságpolitikai érdeke, hogy erős legyen, „ne engedjük, hogy el tudjon terjedni az orosz agresszió, amely lángba borította Európát”.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/03/18/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-putyin-biden-zelenszkij/#az-oroszorszagi-magyar-nagykovet-visszahivasat-koveteli-a-parbeszed

Részvény: