Az oroszok megvethették a lábukat Bahmut keleti szektorában

A kelet-ukrajnai városért 2022 nyara óta zajlanak a harcok, ám kérdéses, hogy a gyengén képzett orosz csapatok képesek lesznek-e tartós eredményeket elérni a komoly szakértelmet igénylő helységharcban.

Az elmúlt héten az orosz reguláris csapatok kiegészülve a Wagner-zsoldosaival kisebb területnyereségre tettek szert Bahmut keleti, ipari szektorában, ahol az orosz gyalogság megvethette a lábát és ahonnan időről időre be-betör a város lakónegyedeibe is – írja a brit védelmi minisztérium, majd hozzáteszi, hogy jelenleg is utcai harcok dúlnak a városban.

2022 nyara óta kemény csata zajlik Bahmutnál ám a harcok korábban a város keleti bejárata előtti nyílt terepre korlátozódtak.

A védelmi tárca elemzői szerint a háborúban viszonylag ritkaságnak számítottak az elhúzódó helységharcok Liszicsanszk és Szeverodonyeck 2022 júliusi bevétele óta. A helységharc alaposan felkészült és jól is vezetett gyalogságot igényel, amire a mozgósított orosz csapatok és a Wagner gyengén képzett töltelékcsapatai aligha lesznek képesek.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20221221_helysegharc_haboru_Bahmut_brit_vedelmi_miniszterium

Részvény: