Az orosz parlament azt javasolta, hogy az országban élő összes fiatalt vonjanak be a mozgósítási tartalékba

         Az Orosz Föderáció kormánya újabb meglepetést készít állampolgárai számára. Ezúttal további mozgósításról és mozgósítási tartalék kialakításáról lesz szó. Az Orosz Föderáció parlamentjének szintjén azt javasolták, hogy minden oroszországi fiatalt vonjanak be a mozgósítási tartalékba. Az Állami Duma ilyen döntését pedig azzal magyarázták, hogy egy nagyszabású háború esetén Oroszország nem fog tudni boldogulni a már meglévő mozgósítási tartalékkal. Emlékeztetünk arra, hogy Oroszországban erőteljes propaganda működik, amely befolyásolja a mozgósítással összefüggő belső folyamatokat, ezért Oroszország folytatja a „képzeletbeli” háborút a NATO-val (és így Magyarországgal). Az orosz kormány már évek óta sikeresen juttatja el az oroszok tudatába ezeket az információkat. Valójában ezzel magyarázza saját rekordveszteségeit az Ukrajnával vívott csatatéren, az állandó kudarcok sorozatát, és eltusolja a fegyveripar korrupciós botrányait is. Végtére is mindig könnyebb azt mondani, hogy az orosz fegyverek, bár fejlettek, de nem képesek ellenállni az új NATO-szabványoknak, mint az igazat megvallni, hogy az orosz fegyverek annyira elmaradottak, hogy még egy olyan kis országgal, mint Ukrajnával vívott háborúban sem tudják megoldani feladataikat a csatatéren, még ha kissé felfegyverkezve is nyugati fegyvermodellekkel, és nem a legújabb generációval.

         Ezúttal a „nem Ukrajna, hanem a NATO ellen harcolunk” orosz propagandaklisét használták fel a férfiak mozgósításának fokozására.

         Az Állami Duma védelmi bizottságának tagja, Viktor Szobolev altábornagy kifejtette, hogy a mozgósítási tartalékot a hadseregben szolgáló és kiképzett személyek alkotják, amelyekből új egységeket lehet kialakítani, vagy létszámhiányt pótolni. Azonban ma, ha a NATO nagyszabású háborút indít Oroszország ellen, az Orosz Föderáció nem rendelkezik a Szövetség elleni küzdelemhez szükséges mozgósítási tartalékkal.

         „Tízből csak egy szolgált a hadseregünkben” – mondta a tábornok, hozzátéve, hogy ezen a megközelítésen változtatni kell.

         Szobolev szerint a fiatalok 100%-ának rendelkeznie kell katonai regisztrációs szakterülettel.

         Legalább 6 hónapig kell őket képezni a DOSAAF rendszerben, kiképző egységekben, valamint edzőtáborokban. Ezt követően háború esetére a mozgósítási tartalékba kell beszámítani őket.

         A hadseregben kevés orosz szolgált, az országnak nincs képzett mozgósítási tartaléka egy nagyszabású háború megvívására – jegyezte meg Viktor Szobolev az NSN-csatornán.

         Annak ellenére, hogy az Orosz Föderáció hatóságai bejelentették a mozgósítás megszüntetését, valójában zajlik az új toborzás az orosz hadsereg soraiba. A Kremlben azt mondták és mondják továbbra is, hogy a közösségi hálózatokban a mozgósítás új hullámairól szóló információk provokatívak. Érdemes azonban felidézni, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyanakkor még nem írt alá rendeletet a mozgósítás befejezéséről.

         Kiderült, hogy az Orosz Föderáció szövetségi tv-csatornák közvetlenül üzentek az oroszországi mozgósítási folyamatok folytatásáról és megerősítéséről. Úgy gondolják, hogy így az Orosz Föderáció kormánya a lakosság reakcióját vizsgálja, és ha nem lesz negatív reakció vagy tiltakozás, akkor a rendszer megvalósul, és a fiatal oroszoknak félniük kell attól, hogy besorozzák őket ebbe a katonai tartalékba. Ahogy a mozgósítás megkezdése előtt, egyre több propagandista és különböző szintű hivatalnok hirdeti a „népháború” szükségességét, és ennek eredményeként az ország gazdaságának katonai sínekre való áthelyezését, majd a teljes férfinépesség mozgósítását. És mivel maga Szobolev úgy gondolja, hogy felülről jövő engedély nélkül „már régóta nem mondanak semmit a tévében”, a közeljövőben az Orosz Föderációban a mozgósítás fokozódására kell számítanunk.

         A részleges mozgósítás Oroszországban rendkívül aktuális téma, mivel sok embert érint. Mindannyian tisztán akarják tudni a jövőjüket, hiszen még mindig vannak viták ebben a témában.

Részvény: