Agresszív országnak nevezte Lengyelországot Putyin sajtótitkára

Résen van Oroszország a Lengyelországból érkező fenyegetésekkel szemben – közölte Dmitrij Peszkov pénteken a szokásos napi sajtóértekezletén. A Kreml szóvivője egyúttal agresszívnek nevezte Lengyelországot. Elmondása szerint Oroszország tisztában van a Varsó és Kijev közötti feszültségekkel is, és hogy ezek fokozódni fognak. Úgy véli,

elkerülhetetlen, hogy a feszültségek növekedjenek Kijev és más európai fővárosok között.

Lengyelországot a szóvivő mindezeken túl „kényelmetlen szomszédként” jellemezte Fehéroroszország nézőpontjából. A Reuters pénteki jelentése szerint Fehéroroszország egyébként épp ezen a napon kezdett közös hadgyakorlatba Oroszországgal közösen.

Peszkov a sajtóértekezleten az alábbiakról beszélt még a Guardian szerint:

Putyin és Recep Tayyip Erdogan török elnök közelgő tárgyalásáról, de ennek időpontját nem tisztázta.
Oroszország álláspontjáról a fekete-tengeri gabonaüggyel kapcsolatban, ami nem változott, és nem is fog, amíg a „nyugati országok nem teljesítik az ígéreteiket”.
Oroszország beperelné azokat a kormányokat, amelyek bármilyen váratlan adót vetnének ki az orosz vállalkozásokra vagy orosz vagyont fagyasztanának be.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/09/22/orosz-ukran-haboru-elo-percrol-percre-2023-szeptember-22/#agressziv-orszagnak-nevezte-lengyelorszagot-putyin-sajtotitkara

Részvény: