AFP: Az ukrán titkosszolgálat állt a krími robbantás mögött

Az ukrán haditengerészet és az ukrán biztonsági szolgálat az SZBU hajtotta végre azt a támadást, amely hétfőre virradóra történt az orosz fennhatóság alatt álló Krímbe vezető Kercs hídon – mondta egy ukrán titkosszolgálati forrás az AFP-nek.

A krími híd elleni mai támadás az SZBU és a haditengerészet különleges hadművelete… Nehéz volt elérni a hidat, de végül sikerült.

A hírek szerint a támadást, amelyben egy házaspár meghalt, a lányuk pedig megsebesült, tengeri drónok segítségével hajtották végre.

Artem Dehtyarenko, az SZBU szóvívője az AFP-nek adott írásbeli kommentárjában kijelentette: „Érdeklődéssel figyeljük, hogy Putyin rezsimjének egyik jelképe ismét nem bírta a katonai terhelést.”

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó a Twitteren azt írta:

Bármilyen illegális szerkezet, amelyet orosz tömeggyilkos eszközök szállítására használnak, szükségszerűen rövid életű lesz… függetlenül a megsemmisítés okaitól.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/07/17/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-elo-kozvetites-julius-17/#afp-az-ukran-titkosszolgalat-allt-a-krimi-robbantas-mogott

Részvény: