„Abdullatif barátom”: Ukrajnából hazaérve dunakeszi otthonában fogadta a bahreini külügyminisztert Szijjártó Péter

„Minden bizonnyal Abdullatif barátom az első bahreini külügyminiszter, akit Dunakeszin köszönthettünk.” Minden bizonnyal.

Szijjártó Péter dunakeszi otthonában fogadta Abdullatif bin Rasid al-Zajánit, Bahrein külügyminiszterét. A magyar külügyminiszter a nap folyamán, és a háború 2022. február 24-ei kitörése óta először, hivatalos, kétoldalú egyeztetésen vett részt Ukrajnában, Ungváron találkozott Dmitor Kuleba ukrán külügyminiszterrel és Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével.

A találkozónak a délutáni órákban lett vége, a minisztert a záhonyi határátkelőtől helikopter hozta vissza a fővárosba. Szijjártót reggel ugyanaz a helikopter 10 percre a dunakeszi otthonától vette fel, hogy a 300 kilométerre lévő magyar-ukrán határra vigye. Az útnak erről a mozzanatáról a külügyminiszter közösségi médiás stábja több képet is kirakott a Facebookra.

Ahogy arról is, ahogy Szijjártó még aznap este fogadja otthonában a bahreini külügyminisztert, a mosolygós fotókhoz a következő szöveget írták: „Visszatérve Kárpátaljáról este még írtunk egy újabb fejezetet a város történetébe, hiszen minden bizonnyal Abdullatif barátom az első bahreini külügyminiszter, akit Dunakeszin köszönthettünk”.

Korábban aznap az ukrán külügyminisztert egyszer sem nevezte barátjának Szijjártó Péter.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240129_Abdullatif_baratom_Ukrajnabol_hazaerve_dunakeszi_otthonaban_fogadta_a_bahreini_kulugyminisztert_Szijjarto_Peter

Részvény: