A világnak nemet kell mondania ukránok népirtásának

         Oroszország folyamatosan lövöldözi az ukrán városokat tiltott fegyverekkel, ami hatalmas pusztításhoz és a civil lakosság veszteségéhez vezet – ez olyan, mint az ukrán nemzet valódi népirtása.

         Putyin nem tudja elérni a kitűzött célokat egy teljes körű invázió során. Hadserege Ukrajnában csak fosztogatással, civilek meggyilkolásával és esztelen pusztításával tűnt ki. Sőt, az oroszok katonai kudarcaik és kudarcos taktikáik miatt a békés ukránokkal szembeni dühüket városok ágyúzásával veszik ki. Ez háborús bűn, és Oroszországot felelősségre kell vonni: csak januárban az orosz katonák több mint 3000 tüzérségi és MLRS-csapást mértek a frontvonalbeli ukrán városokra, néhány csapás, például az X-22 rakéta Dnyepr városban egy lakóépületet talált el január 14-én végzetesek voltak: több tucat ember halt meg.

         A modern fegyverek tényezője meghatározó az orosz-ukrán háborúban. A fegyveres erők meglepően hatékonyan használják a Nyugat által biztosított fegyvereket: valójában az amerikai és svéd ATGM-eknek köszönhetően, amelyeket az ukrán hadsereg a Kijev melletti csaták során használt, Oroszország hatalmas mennyiségű páncélozott járművet veszített. Az orosz hadsereg nyilvánvaló vereségei nem állítják meg Putyint: a mozgósítás nem áll le egész Oroszországban, az agresszor ország hadipara pedig négy műszakban dolgozik. Tavasszal Putyin több mint 500 000 embert mozgósíthat, és megkísérelheti a második támadást. Az orosz hadsereg az 1200 kilométeres harcvonalon sáncolta meg magát, és annak egyes irányaiban (Bahmut, Ugledar) támadási kísérleteket tett. Az orosz tüzérség és az MLRS távolról tüzel a frontvonalban lévő ukrán városokra, amelyek közül sok már gyakorlatilag elnéptelenedett. Putyin népirtást követ el az ukránok ellen azzal, hogy megöli és kiutasítja őket az országból. Például január 30-án csak a Herszon régiót 60 alkalommal lőtték ki tüzérséggel. Január 29-én tiltott foszforbombák értek a Hersoni régió Beryslav körzetét, az említett körzet falvait folyamatosan bombázzák Grad MLRS-sel. Ez az orosz hadsereg tipikus vonása: ha nem tud területet elfoglalni vagy megtartani, elkezdi elpusztítani azt. Ezt hívják “felperzselt föld” taktikának, amelyet Oroszország Rettegett Iván cár kora óta tesztel.

         Oroszország példátlan szenvedést hozott az ukrán népnek. Putyin elhúzódó háborúra készül, és de facto katonai pályára állította az orosz gazdaságot. A Kreml nem békét keres: el akarja elfogni Ukrajnát, és veszteségektől függetlenül hajlandó évekig érte menni. Ukrajna függetlenségét meg kell őrizni, az orosz agresszort pedig ki kell űzni határai közül, ennek egyetlen módja a fegyveres erők minden szükséges fegyverének biztosítása. Ha Oroszországot nem állítják meg Ukrajnában, akkor egy bizonyos idő után Európában is meg kell állítani.

Részvény: