A szerb ügyészség cáfolja a magyar titkosszolgálatok jelentését az embercsempészetről

A szerbiai szervezett bűnözés elleni ügyészségnek nem tud arról, hogy az afganisztáni tálibok ellenőrzésük alá vonták volna a szerb-magyar határon tevékenykedő embercsempész csoportokat – írja a Szabad Európa szerb nyelvű honlapja (RSE) alapján a Szabad Magyar Szó.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője november elején beszélt arról, hogy a a magyar titkosszolgálatok jelentése szerint többek között megjelentek a szerb-magyar határon az olyan ismert terrorszervezetek, mint az Iszlám Állam, az Al-Kaida és a Hamász, és hogy a tálibok is jelen vannak a Vajdaságban, sok embercsempész pedig rokoni kapcsolatban áll tálib kormányzati vezetőkkel. A szerb ügyészség azonban most cáfolni látszik ezt az értesülést.

Az RSE megkereste Szerbia és Magyarország belügyminisztériumai és biztonsági szolgálatait azzal kapcsolatban, hogy tálib militánsok vonták ellenőrzés alá az embercsempészeket, ám egyik helyről sem kaptak választ, és a jelentést nem kívánta kommentálni az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) sem.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/11/16/magyar-szerb-hatar-embercsempeszek-szerb-ugyeszseg-talibok-cafolat/

Részvény: